Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home / Over SWVG II

SWVG II

Het 3de generatie Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin was een consortium van

  • de KU Leuven
  • de Universiteit Gent
  • de Vrije Universiteit Brussel.


Het steunpunt vormde een netwerkorganisatie samen met vijf partners: het Centrum voor Statistiek (Universiteit Hasselt), het Centrum voor Huisartsgeneeskunde en Faculteit Geneeskunde, Vaccin & Infectieziekten Instituut (Universiteit Antwerpen), de Katholieke Hogeschool Kempen, de Bachelor Toegepaste Psychologie van Lessius Antwerpen en de Bachelor Sociaal Werk van de Arteveldehogeschool. (Noot: Sinds 1 september 2012 maken de Katholieke Hogeschool Kempen en Lessius Antwerpen deel uit van Hogeschool Thomas More.)

Het consortium verenigt de wetenschappelijke expertise van hoogleraren en onderzoekers in diverse disciplines. Via kwaliteitsvol wetenschappelijk onderzoek ondersteunt het steunpunt de minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin bij het uittekenen van een innovatief beleid.

Het Steunpunt

  • tekent een geco√∂rdineerde interdisciplinaire wetenschappelijke onderzoeksbenadering uit die rekening houdt met de contextuele complexiteit waarin het beleid zich situeert.
  • ontwikkelt via interdisciplinaire samenwerking kritische massa die de dialoog tussen wetenschap en beleid voedt.
  • verspreidt op een toegankelijke wijze de beleidsrelevante wetenschappelijke kennis die het via zijn meerjarenplan en het korte termijnonderzoek opbouwt. Dit gebeurt onder meer via de website www.steunpuntwvg.be.


De Vlaamse regering verlengde op 1 januari 2012 de opdracht van het Steunpunt voor een periode van vier jaar, van 2012 tot 2015.

Copyright © Steunpunt WVG